[O2 FL] Co dorzucić do OII FL Elegance?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Leniwiec
    Rider
    • 2009
    • 624
    • Octavia IV (NX3)
    • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

winni77, chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że mając seryjne alu 16" jedną zimę można na nich spokojnie przejeździć - czyli w pierwszą zimę kupić same zimówki, a przed drugą już felgi do nich, nawet drugie alu. Nie ma jednorazowego dużego wydatku, jeśli ktoś liczy się z kasą.

17" ma moim zdaniem sens w O2 1.4 TSI tylko jeśli:
    a) bardzo, ale to bardzo zależy na wizualiach,
    b) dostaniesz je free jako drugi komplet kół (raczej mało prawdopodobne, choć w pewnych sytuacjach się może zdarzyć).
    W innym wypadku odpuściłbym sobie i wydał kasę na coś pożyteczniejszego.
    Ale to jak napisałem jest tylko moje zdanie po kilku miechach jeżdżenia O2 i nikogo na siłę nie chcę przekonywać do swoich racji
    Pozdro

Komentarz

• aldam
      L&K
      • 2006
      • 1036

Zamieszczone przez RoadRunner
      Zbierając to wszystko powiem tak...

Do 1.4 TSI Elegance Liftback dokładam oprócz standardu:

1. Lakier metalik
      2. ORI Alarm
      3. Ksenony
      4. Podgrzewacze spryskiwaczy
      5. 17" ORI Pagasusy
      6. Koło zapasowe

Tylko JAKI KOLOR??? Czarny czy Cappuccino??? :P
      ori 16" w elegance są imo bardzo ładne, więc przemyśl sprawę. Chociaż te 800zł to nie jakiś majątek.
      Kolor polecam kaupcino. Na fl z lakierowanymi listwami wygląda świetnie.
      Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• leszekmw
        RS
        • 2005
        • 5356

Zamieszczone przez Mihau
        leszekmw napisał/a:
        ja bym wziął MDRL :idea:

co to takiego?
        już myślałem że nikt nie spyta...albo że to już bardzo stary kawał... :szeroki_usmiech ...w sumie tak jest...

Dla każdego kto zamawia nówkę..., warto wiedzieć

MDRL -- Miejsce Do Robienia Loda
        O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
        GVI 1.4TSI
        LANCIA YPSILON 1.2 MPI
        tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• kmicio
          Ambiente
          • 2008
          • 233

Zamieszczone przez leszekmw
          Zamieszczone przez Mihau
          leszekmw napisał/a:

co to takiego?
          już myślałem że nikt nie spyta...albo że to już bardzo stary kawał... :szeroki_usmiech ...w sumie tak jest...

Oj Leszek Ty to tylko o jednym :szeroki_usmiech ...

W O2 jest tego miejsca całkiem całkiem w porównaniu do O1. Chociaż z wiekiem pewnie potrzeba go coraz więcej... hahahaa
          *1B1B*1.8T*4x4
          *1B1B*1.9T*DSG

Komentarz

• RoadRunner
            Classic
            • 2010
            • 26

Dzięki wszystkim za porady/sugestie itp

Autko zamówione!
            Zostałem przy ORI 16". Jak będzie trzeba to zakupię 17" na następne wakacje

Do konfiguracji wyjściowej dorzuciłem podgrzewane spryskiwacze i bagażnik dachowy (co by od razu w leasingu było). Oczywiście kilka dupereli typu dywaniki w gratisie :szeroki_usmiech

Kolor Cappuccino.

Odbiór 26 czerwca. Do zbaczenia somewhere on the street :diabelski_usmiech

PZDR
            RoadRunner

Komentarz

• Rekin Chlebojad
              Rider
              • 2010
              • 474

RoadRunner, no to gratki dobry wybor, a mozna wiedziec u jakiego dilera w Wawie?
              [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• gieu
                Rider
                • 2009
                • 607
                • Octavia II (1Z3)
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kross12
                Mógłby ktoś mi napisać jaka jest różnica miedzy alarmem ori a alarm montowanym przez dealera? Mam już auto zamówione i nie wiem czy wykłócać się o ten alarm, bo okazało się że dealer montuje mi swój alarm, żadnych dodatkowych pilotów nie będzie - wszystko w kluczyku.

Dealerzy montują różne alarmy do O2 FL (nie mają jednego, narzuconego przez SAP).
                Zasadnicza różnica jest taka:
                - czujniki wewnętrzne są podklejane gdzieś nad przednią szybą, w alarmie fabrycznym są schowane w podufitce,
                - żeby wyłącznik monitoring wnętrza (gdy np. zostawiasz psa w samochodzie), to przy niefabrycznym alarmie musisz wykonać np. jakąś kombinację przekręceń kluczyka; przy fabrycznym naciskasz specjalny przycisk umieszczony na słupku
                - niefabryczny alarm (np. Meta System Easy Can) pozwala otworzyć i zamknąć szyby po dłuższym przytrzymaniu przycisku na pilocie, ale nie ma możliwości aktywowania w komputerze samochodu automatycznego domykania szyb po uzbrojeniu alarmu (bez trzymania przycisku). W fabrycznym możesz to zrobić, choć serwis może się upierać żeby tego nie włączać, bo nie działa wtedy funkcja zapobiegająca przytrzaśnieciu ...
                - feler z domykaniem szyb przy niefabrycznym alarmie jest taki, że zanim je zamkniemy wciskając przycisk na pilocie, to alarm zasygnalizuje pikaniem, że coś jest niezamknięte w samochodzie,
                - niefabryczny alarm nie ma obsługi z poziomu maxi-dota.

To chyba tyle. Generalnie komfort obłsugi alarmu niefabrycznego jest mniejszy.
                Płaci się za to 1 tys. zł. Choć sprzęt jest warty 200-400 zł i godzinę pracy. Co najgorsze, to taki alarm, to nic poza syreną :-( Choć centralka pozwala na dużo więcej, to SAP nie zgadza się na uruchamianie dodatkowych funkcji (np. blokady silnika)

Jeżeli w zamówieniu alarm masz wyszczególniony jako wyposażenie fabryczne, a nie dokładane przez salon, to auto jest niezgodnie ze specyfikacją i masz wszelkie szanse ugrać jeszcze jakiś gratis (złota karta klienta, zniżka na ubezpieczenie, itp.). Warto.
                Octavia II FL 1.4TSI Rosso Brunello

Komentarz

• RoadRunner
                  Classic
                  • 2010
                  • 26

Zamieszczone przez Rekin Chlebojad
                  RoadRunner, no to gratki dobry wybor, a mozna wiedziec u jakiego dilera w Wawie?
                  W Wawie nie ma dobrych dilerów Sprzęt zamówiony w KRK, chociaż miałem jeszcze jedną konkurencyjną ofertę...
                  RoadRunner

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                    Rider
                    • 2010
                    • 474

RoadRunner, a ile % upustu dostales jesli możesz to powiedz?? to ci powiem czy sa w Warszawie dobrzy.
                    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

Rekin Chlebojad, nie dają rady uwierz mi robia karpia i daja na msze aby dealer z krakowa zniknął

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                        Zamieszczone przez Mihau
                        leszekmw napisał/a:

co to takiego?

no już myślałem, że nikt mi nie odpowie
                        Zamieszczone przez RoadRunner
                        W Wawie nie ma dobrych dilerów Sprzęt zamówiony w KRK, chociaż miałem jeszcze jedną konkurencyjną ofertę...
                        a tu się nie zgodzę, bo ja wytargowałem lepszą ofertę niż w KRK :szeroki_usmiech
                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

Mihau, a pokazałeś ja w krakowie

Komentarz

• Mihau
                            RS
                            • 2009
                            • 7460
                            • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Mihau, a pokazałeś ja w krakowie
                            no nie
                            ale wyszedłem z założenia, że jak w Wawie mam 1k mniej (+ jeszcze MDI czego w KRK nie zaznaczyłem) to już chyba max co mogą mi zaoferować
                            O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                              Rider
                              • 2010
                              • 474

djczas, dlatego pytam bo wytarmosiłem chyba lepsza oferte niz w Krk , dlatego chciał bym wiedziec i to w Warszawie. Zreszta nie jezdził bym po Polsce za 1 tys zł, ale może % wygladalo to lepiej. Wiec czekam na Odp.

Komentarz

• Flame
                                Elegance
                                • 2010
                                • 898

Ja też jak kupowałem to dostałem u siebie na Górnym Śląsku taką samą ofertę jak w Krakowie, więc nie tylko tam można
                                ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

• djczas
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 9612

Flame, a pokazałeś ja w Krakowie

Komentarz

• Flame
                                    Elegance
                                    • 2010
                                    • 898

Różnica 100 czy 200 zł już nie miała dla mnie znaczenia. Mniej więcej tyle bym za benzynę zapłacił.

Faktem jest, że pomiędzy dwoma salonami krakowskim i tym w którym kupiłem, a pozostałymi była przepaść.
                                    ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

Pracuję...